Produkter
Vi strävar efter att våra bröd ska vara naturligt glutenfria. Därför använder vi hellre produkter som rismjöl, kokos, teff och bovete än vetestärkelse. På det viset är bröden inte bara naturligt glutenfria utan också naturligt fiber-, och näringsrika. Vi kommer också alltid sträva efter att använda ägg istället för äggpulver och även äkta smör.

Våra mjuka bröd  är förpackade  i skyddande atmosfär vilket ger en hållbarhet på 10 dagar i oöppnad förpackning. När förpackningen har öppnats är hållbareheten 4-6 dagar beroende på bröd och hur du förvarar det. Glöm inte bort att rostat eller uppvärmt bröd alltid är godare än kallt bröd. Aromen kommer till liv med värmen.

Att baka gott naturligt glutenfritt bröd är en utmaning och vi experimenterar mycket. Hur ska vi få brödet att resa på sig och hur ska vi kunna behålla fukten i brödet? En annan fråga som jag ofta ställer mig är; finns det inget smartare sätt att lösa det här på? Det har lett till vår förpackning som är vanlig ute i Europa och det har också lett till att vi upptäckt Teff och fibrer som bevarar fukten i brödet.


Tack vare föreningen av hantverk och modernt tänkande kan vi nu ge dig gott, naturligt glutenfritt bröd!Testbak inför Nobelfesten 2014