Produkter

Frågor & Svar

Ska ni flytta?
Det är dags för FriendsOfAdams nästa steg; fredagen den 26/5 flyttar vi allt bakandet till Bromma. Till ett bageri där Saltå Kvarn tidigare bakade fantastiskt bröd. Nu är bageriet sanerat och redo för fantastiskt glutenfritt bröd.

Ska ni stänga butiken?
Först har vi stängt för flytt 25/5-30/5. Under juni har vi öppet on-to-fre 9-18 och lördagar 10-16. Sedan tar vi semester så får vi se vad som händer efter det.

Kundenkät pågår under april
Vi vill ständigt förbättra oss. Därför gör vi just nu en kundenkät. De kunder som svarar på enkäten får en rabattkod som går att använda under aprilmånad. Rabatten gäller vårt eget sortiment-inte frakten. Rabattkoden skrivs in i kassan på webbshopen.

Tack för hjälpen!

Varför använder ni inte palmolja?
Palmolja ingår i margarin och har dels en negativ klimatpåverkan dels negativ påverkan på vår hälsa. Vi tog bort palmoljan och margarin 2012. Det negativa är att de produkter som vi bakar med  smör inte är mjölkfria. Det som är positivt är att för de som kan äta dom så smakar de bättre samtidigt som de är långsiktigt hållbara.


Vad har ni för öppettider?
Mån-fred      09.00-18.00 (Annandag Påsk stängt)
Lördag         10.00-16.00
Söndag        10.00-16.00 (Påskdagen stängt)

Under Påsk har vi öppet Skärtorsdagen 9-18 och Påskafton 10-16.
Stängt Långfredagen, Påskdagen samt Annandag Påsk.


Varför har ni sojamjöl i bullarna?
Vi har inte riktigt varit nöjda med bullarna. De har blivit torra för snabbt och de har haft en kort smak. Enda lösningen som vi har sett det har varit att börja baka med sojamjöl. Sojamjölet ger degen en elasticitet som vi inte får till annars. 

Vårt fokus är att göra gott glutenfritt. Allt vi bakar är dessutom laktosfritt (trots att det smöret kostar dubbelt så mycket) men inte mjölkfritt. Smör, även laktosfritt smör, har bra bakegenskaper och god smak som vi vill ha i våra produkter. Vi hade i början sojamjöl i flera produkter men försökte ta bort det. Vi känner att just när det gäller bullarna och pizzorna så blev kompromissen för stor.

Har ni slutat baka Senap Honungs Knäcke?

Senap Honungs-knäcket har tyvärr fått utgå. Det knäcket blev så sprött och svårhanterligt när vi bakade det att vi fick slänga alldeles för mycket som inte gick att sälja. Alla andra knäckesorter ska finnas men det kan variera från butik till butik. 

Har ni presentkort?
Vi har presenkort som du kan köpa här i webshopen. De finns i tre valörer. När du gjort ditt köp får du ett separat mail med en kod som sedan kan användas antingen i webbshopen eller vår butik på Hornstulls Strand 13. OBS! Om du vill nyttja ditt webköpta presentkort på bageriet så måste vi be dig att ta med en utskriven pdf med koden.

Mitt presentkort fungerar inte!
Har du fått ett presentkort som är inköpt  före 20140201 måste vi be dig kontakta oss på kontakt@friendsofadam.se så ska vi ordna till det så att du kan använda ditt kort.


Har ni något Café?
Från och med nu serverar vi kaffe, te, kylda dricker samt muffins och kakor. På helgerna har vi kanelbullar och solbullar. Vi har inte några färdiga smörgåsar. Hos våra grannar Bio Rio på Hornstulls Strand 3, kan du fika och äta våra glutenfria bröd med pålägg. 

I butiken hos hos på Hornstulls Strand tar vi numera enbart emot betalning via kort eller swish.

Använder ni vetestärkelse när ni bakar?
Vi bakar helt utan vetestärkelse. Dels för att kunna erbjuda bröd till veteproteinallergiker men också för att inte behöva kompensera för den näring som försvinner när man använder vetestärkelse.  Det känns helt enkelt bättre med det som är naturligt glutenfritt.

Den marsipan vi använder i Prinsess-tårtan är dock gjord på glukossirap som i sin tur är baserad på vetestärkelse.

Vad är det för leveranstid när jag beställer via webb-shopen?
Leveranstiden är 3-7 dagar beroende på vad du beställt och vilken dag i veckan du beställer. T ex skickar vi inte beställningar till privatpersoner på fredagar. Beställningar som är gjorda på torsdag går vanligen först på efterföljande tisdag för att brödet ska vara så färskt som möjligt.

Var kan jag hämta mitt paket?

Vi samarbetar med DHL så ditt paket kommer till ditt närmaste utlämningsställe som DHL använder sig av. Klicka här för att hitta ditt närmaste utlämningsställe eller servicepoint som DHL kallar det.

Får jag inga inloggningsuppgifter?

För att underlätta ditt köp har vi ingen inloggninsmodul utan du bara registrerar de uppgifter som är nödvändiga för att genomföra köpet. Det innebär att eventuella kunduppgifter lagras lokalt på din egen dator eller i din browser.

Hur kan jag se min orderstatus?

I dagsläget har vi ingen sådan funktion. Undrar du om din order så får vi be dig maila order(at)friendsofadam.se.

Vad är det för hållbarhet på ert bröd?
Vi skickar brödet vanligen samma dag som det är bakat. Brödet packas i skyddande atmosfär.  De grova limporna har en hållbarhet på 18 dagar. Det ljusa brödet håller 16 dagar.

Kan jag frysa brödet?
Det går utmärkt att frysa brödet och vårt bröd mår även väldigt bra av att förvaras i kylskåp. Vi rekommenderar att du skivar brödet först så är det enklare att plocka fram skiva för skiva.

Hur betalar jag?
Här i webb-shopen kan du betala med VISA/Mastercard, Diners och med faktura (faktura kostar 49kr). I butiken är det kontanter eller VISA/Mastercard och Diners som gäller. Fakturabetalningen är i samarbete med Klarna så den betalningen slutförs där.
 
Vilket bankgiro har ni?
FriendsOfAdam AB, 471-6668.
 
Har ni laktosfria produkter?
Vi har produkter som inte innehåller några mjölkprodukter. Det är alla mjuka bröd plus allt knäcke, korvbröd och hamburgerbröd.

Tidigare hade vi laktosfri filmjölk i fiberfrö-brödet men den har vi jobbat bort nu.
 
I våra söta produkter använder vi laktosfritt smör. På bageriet har vi några söta produkter som är helt mjölfria.
 
Är det nötter i era produkter?
Vi använder en hel del nötter när vi bakar våra bröd. För att undvika onödig kontaminering bakar vi allt med nötter separerat från det utan. Mao när vi bakar med nötter bakar vi inget annat samtidigt och vi använder andra skärbrädor.  Kakorna och muffins är bakade med mandelmjöl.
 
Har ni äggfria produkter?
Ägg är ett naturligt bindemedel som gör en del av jobbet som gluten annars gör. Därför använder vi många riktiga ägg (inget pulver) i våra recept. En del recept innehåller dock inte ägg och det är framförallt knäcket och de grova bröden samt Solros- & Havrebrödet.